PORSCHE TAYCAN 4S TURBO ; GTS, 4 CROSS TURISMO FELGER, VINTERHJUL OG VINTERDEKK

Posted by:tire specialist1

PORSCHE TAYCAN TURBO S , PORSCHE TAYCAN 4S , SAMT PORSCHE TAYCAN CROSS TURISMO KAN OPPGRADERES BETYDELIG VED Å BYTTE UT TUNGE ORIGINALFELGER MED SUPERLETTE ZAX FELGER.

WLTP rekkevidden er basert på snitthastighet på 46.5 km/t, og dermed blir energiforbruket på tunge felger lavt. Under normal blandet kjøring med hastigheter opp til 100 km/t kan man estimere en energibesparelse på ca. 10Hk for hver kilo redusert vekt i selve felgringen pr. felg. Kan du spare 5 kg/hjul så kan du beregne ca. 50 HK redusert energiforbruk ved blandet kjøring. Innen bilsport og langstransport er dette kjente parametre. Innenfor sykkesport vet alle hvor viktig vekten på hjulet er for fremdriften. Vi ser at europeiske bilmerker unnlater å oppgi rekkevidde for ulike hjulkonfigurasjoner, noe som er uheldig for markedsføringen av teoretisk rekkevidde. At europeiske rekkeviddenorm WLTP er basert på en snitthastighet på 46,5 km/t i 23 varmegrader, viser hvor urealistisk rekkevidden faktisk er. Tunge felger kommer på denne måten godt ut i WLTP normen. Med variert normal kjøring vil tunge hjul gir kortere rekkevidde hva WLTP-rekkevidden antyder, men vinterdekk uten gjennomgående drenering og for myk gummi vil også redusere rekkevidden betydelig. Noen tips til forbedringer følger nedover i denne artikkelen.

FOR ØKT REKKEVIDDE OG MER SPORTSLIG ELBIL ER DENNE ARTIKKELEN ANBEFALT - FELGER TIL ELBIL -DETTE MÅ DU VITE

felger-taycan-sorte

Artikkelen er skrevet ut i fra målinger og fysiske lover rundt emnet rotasjonsenergi. Se også filmen nedenfor.

Originalfelgene som bilen kommer med i 20 og 21 tommere er i utgangspunktet noe bredere enn det STRO-normen anbefaler. Felgene kan gjerne være smalere slik at dekkene sitter bedre på felgen, og smalere felger reduserer risiko for kantkjøring og kan gi lavere egenvekt. Lette hjul gjør bilen kjappere på veien, noe som er viktig på for en sporty Taycan. Lette hjul reduserer også energifobruket ved blandet kjøring, og mest ved kjøring i by, hvor fartsendringer skjer hele tiden. Tar gjerne å sjekk hvor mye originalhjulene på bilen veier med en koffertvekt, eller så kan vi gjøre det når du er innom oss. 

Ønsker du ikke å være en av mange elbiler som ligger bak en lastebil i 80 km/t på E6, så les denne artikkelen grundig.

1 KG REDUSERT VEKT PÅ FELGENE REDUSERER ENERGIBEHOVET MED CA. 10 HK VED NORMAL VARIERT KJØRESTIL

Klikk på bildet under hvis du ønsker å lese noen artikler om energibehov og masserotasjon, eller du kan søke med ulike søkemotorer på ulike søkebegrep som vist på bildet.

For jevn langkjøring over 100 km/t er det mer viktig med høyt lufttrykk i dekkene. Vi anbefaler ca. 20% mer enn det som står i dørstolpen ved minusgrader (mer på varme dekk) på vinterdekket FRIGUS EV ICE 3 som er konstruert for de enkelte elbilmodellene.

FRIGUS EV ICE 3 ER UTVIKLET FOR PERFORMANCE ELBILER

Frigus EV Ice 3 er optimalisert for stabilitet, drenering som reduserer den energikrevende vannbølgen foran dekket på våt veibane, og levetid. Vann og slaps i veibanen er alltid en høy risiko om vinteren, noe som kan redusere betydelig med maksimal drenering. Frigus EV Ice 3 kommer også etter hvert i Ice 3+ versjon. Les mer om elbildekket ved å klikke på bildet under.

vinterdekk-til-porsche-taycan

ANBEFALTE 19 TOMS VINTERDEKK TIL ORIGINALFELGENE FINNER DU PÅ DENNE LINKEN

Se tabell nedenfor på ulike anbefalinger i forhold til original konfigurasjonen. For 20-toms hjulconfigurasjon anbefaler vi 255-bredde foran fordi det er samme rulleomkrets som 285/40R20 bak, men du kan også bruke 295-bredde bak. 255-bredde passer også bedre til 20x9" felg. Så anbefaler vi også litt lavere ET slik at 20-toms hjulene bredder ut tilnærmet som 21-toms OE.

 Porsche-taycan-4s--turbo-s-cross-turismo-felger-hjul-dekk

VINTERHJUL TIL PORSCHE TAYCAN TURBO S, PORSCHE TAYCAN CROSS TURISMO ANBEFALES I MANGE KONFIGURASJONER SOM ALLE FUNGERER GODT PÅ BILEN

Brede dekk bak krever drenering, og vi har oppsett i performance elbildekket FRIGUS EV eller lavpris Royal Black som begge kan anbefales fremfor kjente dekkmerker med hardere gummi og/eller uten drenering. Naturgummidekk som ikke herder og blir harde etter en sesong på veien. Dekkene krever også lite balanseringsvekter. Felgkonfigurasjonen leveres i superlett elbildesign fra ZAX Wheels, men vi kan også levere felger fra MAK og AEZ men disse er ikke like egnet for elbil på grunn av høyere vekt. Klikk på bildet under for å se dagens tilbud på anbefalt komplett vinterhjulpakke.

PORSCHE TAYCAN MED ZAX YNX I SATIN BLACK MED ''STAGGERED'' KONFIGURASJON GODKJENT FOR DE FLESTE LAND I EU, USA OG NORGE

Superlett ZAX YNX utviklet og godkjent for alle Porsche Taycan modellene og alle Audi E-tron modellene. Klikk på bildet under for å se dagens priser med anbefalte vinterdekk. Noe få land i EU krever ECE eller TÜV dokumentasjon. ZAX YNX felgene vil ikke bli utviklet etter disse normene fordi det medfører betydelige vektøkning. ZAX YNX er godkjent i Skandinavia og de fleste EU land, med unntak av Tyskland, Østerrike og Sveits. Alle felger og dekk leveres med en produktforsikring begrenset opp til NOK 5,0 mill., og reduserer ikke bilens garantivilkår.

 vinterhjul-felger-porsche-taycan

PORSCE TAYCAN TURBO S MED 21-TOMS STAGGERED KONFIGURASJON OG STØYSVAKE SOMMERDEKK SOM SPORER LITE OG MED 5 ÅRS GUMMIGARANTI

Se priser i konfiguratoren ved å klikke på bildet under

felger-Porsche-Taycan-Turbo-S-sommerdekk

FELGER I SMIDD 6066-T6 ALUMINIUM TIL PORSCHE TAYCAN I SUPERLETT ZAX 52FA DESIGN

Skal du har det råeste som finnes i markedet til Taycan anbefaler vi deg å bestille ZAX 52FA smidd 6061-T6 Aluminium for å spare opp til 10 kg i vekt pr. hjul i forhold til de tunge originalfelgene. 1kg lettere hjul tilsvarerer ca. 10 HK redusert energiforbruk for bilen under blandet kjøring. Den største effekten er merker godt er at bilen blir mye raskere i akselerasjonen og blir mye mer letthåndterlig under sportslig kjøring. ZAX 52FA felgene har et design som gjør det mulig å spyle ut 1-2 kg med skitt som ofte legger seg på innsiden av felgene bakl, etter noen måneder på våte vinterveier.

Klikk på bildene under for å se dagens pris på ZAX 52FA felgene med spesialtilpassede FRIGUS EV ICE 3 vinterdekk

PORSCHE TAYCAN MED LETTVEKT SMIDDE ZAX 52FA FELGER I GLOSS DARK GUNMETAL MED SUPERDEKKET FRIGUS EV ICE 3

ZAX 52FA er lagetviklet og godkjent for alle Porsche Taycan modellene og alle Audi E-tron GT modellene, og testet etter de globale standardene. Innpress og bæreevne er dokumentert innvendig i felgene. Noe få land i EU krever ECE eller TÜV dokumentasjon. ZAX YNX felgene vil ikke bli utviklet etter disse normene fordi det medfører betydelige vektøkning.

PORSCE TAYCAN 4S MED SUPERLETT SMIDD ZAX 52FA I SATIN BLACK MED ELBILDEKKET FRIGUS EV ICE 3

Smidde felger er ekstremt lette og tillegg til at ekte smidd aluminium 6061-T6 har en meget høy styrke og kan aldri sprekke.

FELGER TIL PORSCHE TAYCAN I SUPERLETT ROTARY FORGED ZAX YNX BRONZE ER BLIKKFANG I BYBILDET

Kommer i begrenset volum 2023

felger-fälgar-wheels-porsche-taycan-turbo-4s

Merk!

Alle forslag som kommer opp er i Norge godkjent i følge lovdata, som regulerer bilbransjen i Norge. Selv om enkelte bilforhandlere sier at garantien på bilen ikke gjelder hvis man kjøper ''uoriginale'' hjul, så gjelder garantien helt upåvirket. Det er ikke lov å redusere garanti på bilen ved bruk at tredjeparts komponenter. Når man velger hjul fra oss er man også produktforsikret for opp til 5,0 mill. NOK , som også dekker deg mot forsøk på redusert garanti fra merkeforhandler. Man kan være 100% trygg på de anbefalinger som vises på nettsiden.

EKTE SMIDD SUPERLETT ZAX FELG FOR DEG SOM VIL HAR MER REKKEVIDDE, SPORTSLIGHET  OG AKSELERASJON TIL DIN PORSCHE TAYCAN

Klikk på bildet for å se 21-toms konfig. og dagens priser med elbildekket Winrun R330. Du kan gjerne velge andre dekk også, og se prisene i konfiguratoren.

porsche-taycan-smidde-felger-sorte-mer-rekkevidde

Products list